Mjuk menskopp

Vår menskopp är mjuk och följsam

Idag finns det många olika menskoppar att välja mellan, olika storlekar, former och olika mjuka. Vår menskopp är mjuk och följsam. Ju mjukare kopp ju lättare är den att vika. Det viktigaste är att du hittar en menskopp som passar dig bäst. Du kanske behöver prova lite olika modeller innan du hittar din favorit. 

Det finns menskoppar som är extra mjuka. Det kan passa dig som tycker att menskopp känns obehagligt och är väldigt känslig. Det kan vara bra att börja med en extra mjuk, om det känns ovant. Och sedan kan man ha en annan modell när man vant sig och kan slappna av ordentligt. Vår menskopp från Apofemme är mjuk och följsam.

Medicinskt silikon

Våra menskoppar är gjorda av medicinskt silikon. Det är giftfritt och helt säkert att använda. Silikonet är inte bara mjukt och behagligt. Det är lätt att hålla rent och släpper inte ifrån sig gifter eller kemikalier. Medicinskt silikon finns i många olika former och kan till exempel användas till att läka ärr. Det är speciellt framtaget för att vara snällt mot huden och slemhinnor. Dessutom tål det mycket höga temperaturer vilket är bra för att den då kan steriliseras i kokande vatten. 

Lätt att sätta in en mjuk menskopp

När man sätter in menskoppen så är det lättast att vika den först. Då blir den lite mindre och är lättare att få på plats. Det finns flera sätt att vika den på, men det lättaste och vanligaste är att trycka ihop den en gång, och sedan vika den en gång till, som ett C. Det är lättast att hålla den hopvikt genom att använda flera fingrar. Det kan kännas lite ovant att hantera men det blir lättare allt eftersom. När du fört in menskoppen i slidan och släpper taget så kommer menskoppen att veckla ut sig automatiskt och hamna på plats. Det bildas ett lätt sug som gör att menskoppen sluter tätt mot slidväggarna och inte läcker. Du kan vicka på koppen för att få till rätt position, eller vrida på den lite. 

En yta som är len

Många tycker att det är bra med en mjuk menskopp eftersom det känns bekvämare när den sitter på plats. Det är också en fördel att utsidan är mjuk och len. Slemhinnorna i slidan är känsliga och ju mjukare koppen är desto bättre. 

Silikonet i sig är lent på ytan, vilket känns bra, men det gör också att menskoppen är lätt att sätta in och ta ut. Det gör också att den är lättare att hålla ren. 

Så rengör du en mjuk menskopp

Även om menskoppens yta är slät och därmed är lätt att rengöra, så kommer det att bli beläggningar på den efter en tid. Detta är väldigt vanligt men inte farligt. Om du ser att menskoppen blivit missfärgad så är det bra att rengöra den lite extra. Skrubba den ordentligt med tvål och vatten. Skrubba också lite extra i de små hålen som finns i koppen. Där kan du prova att använda en mellanrumsborste till tänderna. Det blir som en liten diskborste och passar perfekt i hålen. Tänk på att inte rengöra koppen med något som kan repa eller skada ytan, för då fastnar blodet ännu lättare och koppen kan bli svårare att få ren.När du vet hur du behöver göra för att hålla menskoppen ren och sköta hygienen när du hanterar den så kommer du att få en egen rutin. Hitta de sätt som passar för dig. 

Hur mjukt kan det bli?

Om du vet att du är mycket känslig så ska du satsa på en menskopp som är extra mjuk. Det finns modeller som är mycket mjukare än andra. Prova dig fram för att hitta den modell som passar dig bäst. Sök information på olika ställen och lär dig om hur olika modeller ser ut och fungerar. Ju mer du lär dig desto större chans att du hittar en som passar dig perfekt. 

Men hur mjukt kan det bli? När du provat en normalmjuk kopp så blir du kanske förvånad över hur lite du känner av den. Det skadar inte att prova olika modeller för det är kanske inte alltid så som du tror. Oavsett vilken modell du väljer, så ska du inte nöja dig förrän det känns helt bra för dig. Du ska vara helt bekväm, det är det viktigaste. 

APOFEMME FAQ

Säkra betalningar med

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få den nyaste infon om produkter och erbjudanden.