Sova med menskopp

Att du ostört kan sova med menskopp utan att behöva gå upp & byta mensskydd är en av det bästa fördelarna med att använda menskopp. Det är inte alltid så lätt att få god sömn under mens. Den som blöder rikligt får ofta gå upp en till två gånger per natt för att byta mensskydd och kanske duscha bort blod. Med en menskopp så slipper du oroa dig för läckage. Vår kopp kan sitta inne i upp till 12 timmar. En rätt placerad menskopp läcker inte och den har plats för mer än tillräckligt under de 6 till 12 timmar som du sover. När du ska sova med menskopp

Innan du går och lägger dig så sätter du in menskoppen. Nu kommer du att ha ett mensskydd som fungerar 12 timmar utan att du behöver tömma den. Då en menskopp sitter rätt så känns den inte. Du kan alltså sova precis som vanligt och du slipper bekymmer med att vakna upp av blödningar.

Nybörjare på menskopp

Om du just börjat bekanta dig & använda menskopp så kan det vara bra att vänta ett tag innan du börjar sova med menskopp tills du fått in rätt teknik.

Nybörjare bör inte starta med att sova med menskopp på en gång. Det är viktigt att du vet hur du sätter in koppen innan du börjar sova med den. Koppen kan under natten glida upp en aning under sömnen då den fylls med blod och som nybörjare kan det kännas svårt och stressande att få ut den. Men när du har fått ordning på insättning och tömning så kommer du inte ha några problem att ta ut den ifall den glidit upp en aning. Därför kan det vara klokt att vänta 2 till tre månader innan du börjar sova med menskopp. Vissa får koll på tekniken snabbare och för vissa tar det lite mera tid. Du vet bäst själv när du är redo för att sova med menskopp.

Menskoppen känns då jag ligger ned och ska sova

Det händer att menskoppen känns då du ligger ner med den. Det finns också de som upplever att koppen bidrar till läten då det verkar som att luft liksom pyser ut från den. Om det här händer så är det antagligen så att menskoppen inte sitter rätt. Då finns det även en risk att din menskopp kan läcka. Din menskopp ska inte kännas så att du blir störd av den då du ligger ned. Prova då att ta ut den och sätta in den igen.

Viktigt med hygien

Innan du går och lägger dig med menskoppen så måste du tänka på hygien. Det här är ett föremål som måste hållas rent. Du ska inte ta i den med händer som du inte har tvättat med tvål. När menskoppen ska sitta under flera timmar så är det extra viktigt att den inte förs in med bakterier. Lägg den inte på en yta i badrummet utan att därefter skölja av. Om du inte använt koppen på ett tag bör den kokas innan du stoppar in den. När du tvättar koppen med tvål så ska du också se till att inga tvålrester kommer med in i slidan. Det kan irritera slemhinnor och leda till att du får problem med klåda och ett PH värde som gör att du lättare får svampinfektion.

Smidigt att sova med menskopp

Om du ska sova borta är menskopp natt ett smidigt alternativ då du slipper oroa dig för läckage eller att byta mensskydd under natten.

Låt det få ta tid att lära känna din menskopp

Stressa inte, det tar tid att bekanta sig helt med sin menskopp och när du väl fått in tekniken kommer du snabbt märka hur mycket den underlättar under din mens och hur skönt det är att sova med menskopp.