Menskopp pris – Vad kostar en menskopp?

Det finns en rad olika märken av menskoppar. En del är bättre än andra, men inte nödvändigtvis för dig. Det viktigaste är att du finner en menskopp som du känner dig nöjd med. Priset kommer du att ha igen. Tänk på att ett menskopp pris inkluderar många månaders användning, kanske till och med år. Jämför detta med vad du betalar varje månad för tamponger och bindor. Sett ur denna synvinkel så är menskopparna ett otroligt billigt mensskydd.

Ett skäligt menskopp pris

Ett skäligt menskopp pris ligger på mellan 100 och 300 kronor. Det kan faktiskt skilja sig 200 kronor mellan två olika modeller som liknar varandra. Om du undrar varför det är så stor skillnad så ska du veta att priset beror en hel del på den kvalitet som menskoppen erbjuder. Materialet kan skilja sig och så också designen.

När du väl kommer igång med menskoppar så kommer du att inse att en så liten sak som formen på den nedre delen av koppen kan få stor betydelse för dig. Om du väljer en menskopp med en design som gör det svårt att få ut den så ångrar du att du inte lade till några tiolappar för att få en modell som är enklare att hantera.

Du kan alltså inte stirra dig blind på priset. Du måste börja med att undersöka vilken funktion som är viktig för dig. Du kan också beakta saker som om du vill ha enbart ekologiskt material och liknande. Det här är sådant som du kan få betala mer eller mindre för.

Glöm inte tillbehör!

Till menskoppen så kan det komma tillbehör som du kanske vill lägga till. Om du är mycket noga med hygien så kan du till exempel köpa steriliseringstabetter att använda för tvätt av kopp mellan användningar.

Ett annat tillbehör är en garanti som gör att du kan byta din kopp om den inte passar. Det kan ju vara så att du köper en mindre modell men faktiskt behöver en större storlek. Då kan det kännas irriterande att du inte köpte till möjligheten att byta.

Ibland så ingår möjligheten att byta i det menskopp pris som anges, ibland så får du lägga till en slant för att få denna service. Det landar för det mesta på i stort sett samma pris. För dig som aldrig har använt den här typen av mensskydd så kan det vara klokt att betala lite mer för att det ska bli rätt. Det tjänar du på längre fram då du vet precis vad du behöver.

När du har bättre koll på vilken typ av menskopp som passar dig bäst så kan du ju dra nytta av rabatter som dyker upp. Du kan till exempel få ett bättre pris då du inte vill ha garantin och vet att du inte kommer att behöva skicka tillbaka produkten.

Vad får du för priset?

Det du alltid måste fråga dig själv är vad du får för priset. Även om formen på en menskopp för det mesta ser ut på ett visst sätt så kan den ha detaljer som gör skillnad. Innan du köper en menskopp så ska du lära dig mer om detta.

Var noga med att menskoppen motsvarar dina behov och krav, Det finns ingen mening med att köpa för lägsta pris och sedan få en produkt som du inte kommer att använda för att den inte är bekväm. Satsa istället på hög kvalitet och menskoppen som du verkligen kommer ha användning av.

Det är när du beställer rätt produkt som du kommer att börja spara pengar. Då du kan känna dig trygg och inte ens använder trosskydd som extra barriär så sparar du pengar på att inte behöva köpa vanliga mensskydd. Det är också något som du ska ta med i beräkning av menskopp pris. Det handlar ju inte bara om vad du betalar utan också om vad du kommer att spara på detta köp. Nästa månad och många år framöver…