Fördelar menskopp

10 fördelar med menskopp

Det finns många fördelar med en menskopp från Apofemme. Många är till en början skeptisk till att prova menskopp. Men våga prova och låt menskoppen själv övertyga dig. Här listar vi de 10 största fördelarna med att använda en menskopp.

 1. Få byten med menskopp

  Om du är trött på att byta bindor och tamponger i tid och otid så är menskoppen din räddning. En av de främsta fördelarna med menskopp som finns är att den kan sitta inne i upp till 12 timmar. Med menskopp sover  du ostört och minimerar toalettbesöken.
 1. Det är hygieniskt

  Medicinskt silikon är mycket hygieniskt. Silikonet är dessutom milt för slidans känsliga slemhinnor. Det är viktigt att du har rena händer då du hanterar, sätter in och tar ut din menskopp. Då är detta ett riktigt bra val med tanke på din intimhygien.
 1. Menskoppen är bekväm

  När menskoppen är rätt placerad så känner du inte av den. Du kan sporta, bada och leva precis som vanligt utan oro för att ditt mensskydd ska läcka. Menskoppen är följsam i alla dina rörelser.
 1. Du behöver inga bindor eller tamponger

  Med menskopp behöver du inte köpa bindor och tamponger. Med en menskopp så har du full koll på din mens. Menskoppen töms, sköljs och sätts tillbaka igen. Koppen passar lika bra för de första dagarna av din menstruation när blödningen är rikligare som de sista dagarna när du blöder mindre. Det ena utesluter dock inte det andra, vissa är mer bekväm med menskopp de första dagarna med riklig blödning och annat menskydd vid slutet av mensen.
 1. Du kan bada med menskopp

  Bada säkert med menskopp. Menskoppen ser till att vatten inte kommer in i vaginan och att blod inte läcker ut. En stor fördel med menskopp är att du kan bada säkert utan risk för läckage.
 1. Menskoppen är bra för muskulaturen

  Det finns studier som pekar mot att det är bra för slidans muskulatur att använda menskopp. Det beror på att musklerna stimuleras då menskoppen är på plats. Muskulaturen kan då bli starkare. Då muskulaturen stärks kan det långsiktigt förebygga problem som inkontinens.
 1. Ett klimatsmart alternativ

  När du inte längre använder förbrukningsvaror som bindor och tamponger så gör du ett miljömedvetet val. En menskopp har lång hållbarhet och du kan användas om och om igen. Menskoppen är dessutom fri från gifter vilket är bra för både dig och miljön.
 1. Ett ekonomisk val

  Genom att inte köpa bindor och tamponger så sparar du pengar. Under menskoppens livslängd så har du sparat in på åtskilliga inköp av andra typer av menskydd. Det tar inte lång tid innan du har sparat in kostnaden för en menskoppen.
 1. Smidigt då du reser

  Då en menskopp kan sitta inne i upp till tolv timmar är det ett väldigt smidigt alternativ då du reser. Den är lätt att tömma var du än är och det krävs inte mycket för att du ska se till att din handhygien är god. En eller två koppar är allt du behöver för att resa jorden runt eller till nästa stad utan att fundera på när du ska ha din mens.
 1. En lättare känsla

  En rätt placerad menskopp ger en lätt, följsam och fri känsla. Den ska inte skava. Du lär dig snabbt hur ofta du ska tömma din menskopp så att den inte blir för full. Vi rekommenderar att du vid de första användningarna av din menskopp tömmer den ofta för att få en uppfattning av ditt flöde och tränar på att sätta in och ta ut den.  Du kommer att bli förvånad att se hur mycket en menskopp rymmer. Du får därför en lättare känsla då du känner av ditt mensskydd. Den sitter där den sitter. Säkert, bekvämt och hygieniskt.

APOFEMME FAQ

Säkra betalningar med

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få den nyaste infon om produkter och erbjudanden.