Menskopp fördelar – 10 fördelar med menskopp

Här listar vi de 10 största fördelarna med en menskopp, det finns säkert fler..

 

  1. Få byten med menskopp

Om du är trött på att byta bindor och tamponger i tid och otid så är menskoppen din räddning. En av de främsta menskopp fördelar som finns är att den kan sitta inne i upp till 12 timmars tid. Du sover gott med den och behöver inte plocka fram privata saker på jobbet eller då du är på fest.

 

  1. Det är hygieniskt

Medicinskt silikon är mycket hygieniskt. Det är dessutom milt för slidans känsliga slemhinnor. Så länge som du har rena händer då du hanterar och sätter in din menskopp så är detta ett riktigt bra val med tanke på din intimhygien.

 

  1. Menskoppen är bekväm

När menskoppen sitter som den ska så känns den inte. Du kan sporta och leva livet som vanligt utan att ens tänka på att du har mens. Ingen oro för att det ska läcka eller för att ditt mensskydd på något sätt ska märkas.

 

  1. Du behöver inga bindor eller tamponger

Du kan sluta köpa bindor och tamponger. Med en enda menskopp så har du full koll på din mens. Det är bara att tömma och sätta in igen för att fortsätta ta hand om blodet. Koppen passar lika bra för dagarna då du påminns om Niagarafallen som då det bara fläckar lite.

 

  1. Du kan bada med menskopp

Bada säkert med menskopp! Den ser till att inget vatten kommer in i vaginan och att inget mensblod läcker ut. Du behöver inte byta mensskydd på badplatsen och ingen vet om att du badar med mens.

 

  1. Menskoppen är bra för muskulaturen

Det finns studier som pekar mot att det är mycket bra för slidans muskulatur med menskopp. Det beror på att musklerna stimuleras då det sitter en kopp i slidan. Det kan de bli starkare av. Du kan alltså förebygga problem som inkontinens längre fram genom att använda dig av detta mensskydd.

 

  1. Du slår ett slag för miljön

När du inte längre behöver använda bindor och tamponger så slår du ett slag för miljön. Sopberget fortsätter inte att växa bara för att du har mens. En menskopp kan du använda om och om igen. Den förblir ditt bästa mensskydd utan att kosta dig extra varje månad. Blodet kan du hälla ut i toalett eller i handfatet. Det är smidigt och bra för dig och för miljön.

 

  1. Bra för din ekonomi

När du inte måste köpa bindor och tamponger så sparar du pengar. Om du räknar på ett år så kan det röra sig om flera hundralappar. Det tar inte lång tid innan du har sparat in kostnaden för menskoppen. Dessutom så slipper du ju all den extra tvätt som uppstår då mensskydd inte fungerar som de ska och underkläder, sängkläder och kläder blodas ner.

 

  1. Smart då du reser

Oavsett om du ska bo på ett lyxigt hotell eller är på väg ut i vildmarken så kommer menskoppen att fungera bra. Den är lätt att tömma var du än är och det krävs inte mycket för att du ska se till att din handhygien är god. En eller två koppar är allt du behöver för att resa jorden runt eller till nästa stad utan att fundera på när du ska ha din mens.

 

  1. En lättare känsla

Menskoppen ger en lätt och följsam känsla. Den skaver inte och kommer heller inte att ge upphov till dålig lukt så som bindor och tamponger kan. Du lär dig snabbt hur ofta du ska tömma så att det aldrig blir överfullt och du kommer att bli förvånad att se hur mycket en liten menskopp rymmer. Du får en lättare känsla då du inte behöver fundera på ditt mensskydd på hela dagen. Det sitter där det sitter, säkert, bekvämt och mycket hygieniskt!

menskopp