Bada med menskopp

Om du precis som många andra dragit dig för att bada eller sola på stranden vid mens. Då kan menskoppen komma att förändra det. Skillnaden med att bada med menskopp jämfört med att bada med te.x  tampong är att tampongen även kan suga upp vatten vilket gör att det blir väldigt olustigt, obekvämt samt att det finns risk för läckage. Menskoppen samlar upp blodet istället för att suga upp blodet. När du badar med menskopp så kan du vara säker på att du inte kommer att läcka och dessutom så kommer inget vatten att läcka in i slidan som under menstruationen är känsligare än vanligt för bakterier.

Menskoppen varken känns eller syns så du kan känna dig fri i dina badkläder utan att ha en tanke på varken mens eller mensskydd.

Bästa mensskyddet för badet

Ska du bada med mens så ska du bada med menskopp. Menskoppen syns inte och den känns inte. Du sätter in den hemma innan du går till badplatsen och sedan då behöver du inte tänka mer på varken mens eller mensskydd. Koppen sitter där den sitter. Om du har satt in den precis innan badet så är det inte särskilt troligt att du kommer att behöva tömma den på flera timmar. Då slipper du alltså helt och hållet allt bestyr med att plocka fram ny binda eller tampong under och efter badet.

När du väljer att bada med menskopp så finns det inget som skaver och inget som kan göra det svårt för dig att röra på dig som vanligt. Bada, hoppa, simma och njut.

Lätt att tömma

Om du vill tömma menskoppen under tiden på badplatsen så är det bara att hitta en toalett med handfat. Där kan du efter att ha tvättat dina händer plocka ut din menskopp och skölja av den. Ibland så finns det inte tvål på offentliga toaletter. Då kan det vara bra att ha med sig våtservett eller handsprit för att se till att hantering av koppen blir så hygienisk som bara möjligt.

Men som sagt, du kommer antagligen inte att behöva plocka ut din menskopp då den ska räcka under flera timmars tid även då du blöder mycket.

Hygieniskt och säkert att bada med menskopp

Något som är mycket bra med menskoppens struktur är att den inte bara sitter så att mens inte läcker ut. Badvatten kommer inte att läcka in när koppen sitter som den ska. Det här är en effekt som du inte kan få med binda eller tampong.

Det blir med andra ord mycket hygieniskt för dig att bada med menskopp. Vattnet kan inte leta sig in med bakterier i slidan. Du får ett skydd som värnar om din hälsa.

Ingen ser att du har mens

En del tycker att det är jobbigt att bada med mens för att andra kan se detta. Även om det går bra att använda tampong så kan det bli obekvämt om det kommer in vatten. Med menskoppen slipper du dessutom tänka på att du måste byta mensskydd, den sitter på plats under flera timmar.

Öva insättning innan du ska bada med menskopp

Precis som innan du ska sova med menskopp första gången är det bra att ha fått in vanan innan du ska bada med menskopp. Använd menskopp några menstruationer innan det blir dags för bad med den. Vissa blir snabbt vana med insättning och att ta ut den men för andra kan det ta lite mera tid. Ta den tid du behöver, stressa inte när väl tekniken sitter kommer du aldrig vilja vara utan din menskopp.

Att bada med menskopp utan en tanke på att du har mens kan skapa en helt annan känsla av frihet. Menskopp ger dig en lättnad och pepp för att hänga på stranden under din menstruation.