Menskopp bäst i test – Vilken ska jag välja?

Vi är alla olika och har olika kroppar. Vissa föredrar en hårdare menskopp en annan en mjukare. När du googlar och jämför menskopp bäst i test artiklar så kan det vara bra att ta med sig att det inte finns endast en menskopp som är bäst för alla. Det viktigaste är att hitta den som är bäst för dig. Om du redan testat en viss modell som du inte helt gillade kan du jämföra koppar utifrån den så blir det lättare för dig att hitta rätt menskopp för dig.

Det är bra att läsa och jämföra menskopp bäst i test listor som är specifika och tar upp viktiga saker som om den är hård eller mjuk och andra fördelar den ger dig. Med menskopp är det bästa att testa sig fram då bara du kan känna hur menskoppen känns just för dig. Vår menskopp är mjuk, följsam och du ska inte känna av den om den är korrekt insatt.

Lätt att sätta in

Som med allt annat i livet kan man ibland behöva öva lite innan det blir perfekt. Det kan kännas lite trixigt i början men när man väl fått in vanan ska det vara lätt och smärtfritt att sätta in menskoppen. När man läser menskopp bäst i test artiklar kan denna vara svår att gå efter då det är högst individuellt hur insättningen fungerar i början just för dig. De finns koppar med olika design och även där är det bara du som vet vad som passar dig bäst. Viktigt är att den är lätt att vika då blir den lättare att föra in.

När du väljer storlek på din menskopp är det bra att följa rekommendationerna. Storleken väljs dels efter ditt flöde men tar även in andra parametrar som kan vara bra att checka av innan du bestämmer storlek. Vissa föredrar att ha två olika storlekar, en för delen av perioden hen blöder som mest och en mindre då det är ett mindre flöde.

En riktlinje är att kvinnor som har fött barn behöver en större storlek. Men det här är inte alltid fallet. Testa dig fram så att du finner koppen som är lättast att sätta in, sitter bäst och inte läcker.

Lätt att ta ut

Precis som med insättning kan det krävas lite övning innan man upplever att det är lätt att ta ut menskoppen. Men då rutinen sitter är det väldigt enkelt. Här kommer den nedre delen av koppen att få betydelse. Många bäst i test visar att kopparna som har en räfflad tapp är att föredra. En lite större knopp nedtill kan också göra det lättare att få tag i koppen. Men återigen är det bara du som kan avgöra vilka attribut som gör det enklast för dig.

Nu kommer din menskopp inte att sitta särskilt långt upp så den ska inte vara svår att få tag i. Men en knopp eller räfflad nederdel som du kan få fatt i när det är lite halt är inte så dumt. Det här är också en hjälp om du behöver justera koppens position genom att snurra lite på den.

Byt menskopp om den inte passar

Det är inte alltid så att man hittar rätt på första försöket. Om din menskopp du köpt inte känns bra, skaver eller läcker behöver du byta menskopp. Kanske behövs en större eller mindre storlek. Men var inte för snabb att byta ut din menskopp. Många gånger så är det så att det känns lite ovant i början. Det tar några försök att få in rätt teknik så koppen sitter precis som den ska.

En personlig upplevelse

Vi kan aldrig komma ifrån är att upplevelsen av menskoppen är mycket personlig. Du kan alltid lära dig mer från menskopp bäst i test artiklar men  hur som helst är det din känsla och upplevelse som räknas. Jämför, läs på och känn efter vad du tror passar just dig och din kropp bäst. Här har vi samlat några av de bästa fördelarna med en menskopp från Apofemme.