Fördelar med menskopp

Fördelar menskopp – 10 fördelar med menskopp

Det finns många fördelar med en menskopp från Apofemme. Vissa är kanske till en början skeptiska till att prova menskopp. Men våga prova och låt menskoppen själv övertyga dig. Här listar vi de 10 största fördelarna med att använda en menskopp.

  1. Få byten med menskopp

Om du är trött på att byta bindor och tamponger i tid och otid så är menskoppen din räddning. En av de främsta fördelarna med menskopp som finns är att den kan sitta inne i upp till 12 timmar och ha den även på natten. Med menskopp sover du ostört och minimerar toalettbesöken. Och framför allt minskar du avfallet!

  1. Det är hygieniskt

Medicinskt silikon är mycket hygieniskt. Eftersom medicinskt silikon suger åt sig minimalt med bakterier så är det mycket mer hygieniskt än bindor och tamponger. Silikonet är dessutom milt för slidans känsliga slemhinnor. Tänk bara på att du har rena händer och att du tvättat menskoppen innan du hanterar, sätter in och tar ut den.

  1. Menskoppen är bekväm

När menskoppen är rätt placerad så känner du inte av den. Du kan sporta, bada och leva precis som vanligt utan oro för att ditt mensskydd ska läcka. Menskoppen är följsam i alla dina rörelser, oavsett vilken storlek du väljer.

  1. Du behöver inga bindor eller tamponger

Med menskopp behöver du inte köpa bindor och tamponger. Helt krasst så klarar du dig med en enda menskopp. När du får mens, så sätter du in den och sedan använder du samma kopp tills mensen är slut. Töm, skölj och sätt tillbaka. Du behöver inte tänka på att ta med dig mensskydd under dagen, eftersom koppen redan sitter på plats. 

  1. Du kan bada med menskopp

Det är helt tryggt och säkert att bada med menskopp. Menskoppen sluter tätt så att inget vatten inte kommer in i slidan och blod kan heller inte läcka ut. Du behöver inte tömma koppen direkt efter badet. 

  1. Menskoppen är bra för muskulaturen

Det finns studier som pekar på att det är bra för slidans muskulatur att använda menskopp. Det beror på att musklerna stimuleras när menskoppen är på plats. Muskulaturen kan då bli starkare. Och om muskulaturen stärks kan det långsiktigt förebygga problem som inkontinens. Hur bra är inte det?

  1. Ett klimatsmart alternativ

När du inte längre använder engångsprodukter som bindor och tamponger så gör du ett miljömedvetet val. Tänk bara hur många tamponger och bindor det går åt på till exempel ett år. En menskopp har väldigt lång livslängd i jämförelse och det kan användas om och om igen. Menskoppen är dessutom fri från gifter vilket är bra för både dig och miljön.

  1. Ett ekonomisk val

Genom att inte köpa bindor och tamponger så sparar du pengar. Räkna gärna själv hur mycket pengar du sparar genom att byta ut tamponger eller bindor mot menskopp. Det tar inte lång tid innan du sparat in kostnaden för en menskopp! 

  1. Smidigt då du reser

Eftersom en menskopp kan sitta inne i upp till tolv timmar är det ett väldigt smidigt alternativ om du är på resande fot. Den är lätt att tömma var du än är och det krävs inte mycket för att du ska se till att din handhygien är god. Det är också väldigt praktiskt att inte behöva tänka på att packa extra menskydd eller räkna ut hur mycket tamponger som kommer att gå åt under resan. Är menskoppen på plats, så räcker den under hela menstruationen.

  1. En lättare känsla

En rätt placerad menskopp ger en lätt, följsam och fri känsla. Den skaver inte, stör inte och känns knappt. Du lär dig snabbt hur just du ska göra för att den ska sitta rätt och bekvämt. De flesta som provar menskopp är så nöjda att de aldrig vill ha något annat. Säkert, bekvämt och hygieniskt.

APOFEMME FAQ

Säkra betalningar med

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få den nyaste infon om produkter och erbjudanden.